• sl1
  • sl9
  • sl4
  • sl3
  • sl7
  • sl2
  • sl8
  • sl5
  • sl6

Despre noi

Asociația pentru Energie Alternativă este prima entitate în orașul Hîncești din domeniul energiilor regenerabile , care va fi producător si ofertant de soluții și concepte privind sistemele de generare a energiei folosind resurse regenerabile. Prin experiența și profesionalismul echipei care formeaza staff-ul firmelor din grup, si prin conexiunile avute cu specialiștii de înaltă clasă din domeniu, din țări cu o vastă tradiție în astfel de proiecte , Grupul nostru oferă garanția unor investiții viabile, perfect adaptate pentru fiecare aplicație în parte. Suntem o asociație condusă de un colectiv de manageri și specialiști cu experiență în domenii de înalta tehnologie, capabilă să ofere soluții fiabile si durabile pentru producerea energie la standarde și tehnologii de înaltă calitate și eficiență. Grupul nostru are convingerea că deține toate atuurile care să-i permită să identifice, să dezvolte și să implementeze soluții alternative de producere a energiei electrice pe baza tehnologiilor de ultimă generație ce asigură obținerea unor randamente ridicate. Sistemele și soluțiile furnizate de Asociația pentru Energie Alternativă incorporeaza echipamente produse de furnizori de renume international avînd o durată lungă de viață și costuri reduse de operare și întreținere.
Asociația pentru Energie Alternativă oferă soluții inteligente pentru lumea de mâine contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și implicit a efectelor încălzirii globale, precum și la economii importante în bugetul dumneavoastră. Grupul nostru este partnerul ideal pentru proiectul tău de energie alternativă.


 

 Președinte: Victor Bujor

despre noi1Bujor Victor

Născut la 24.08.1954

Studii:  Inginer – constructor, mai mult decît al clădirilor, constructorul propriului destin. Victor Bujor este de părere că oportunitățile au reprezentat doar 5% din succesul în business de care se bucură el acum. Restul de 95% înseamnă muncă intensă.

Este un om de afaceri care gestionează firme din domeniul construcțiilor, retail, panificație, energie alternativă.În anul 1976, absolvește Tehnicumul de construcții și devine tehnician- constructor. În 1992 devine licențiat în construcții industriale și civile.

Pe parcursul anilor a dat în folosință mai multe obiecte de menire socială, economică. Un manager de top, Victor Bujor are certitudinea că un lider nu este adevărat lider, dacă nu își asigură succesiunea. Succesul în definiția domnului Bujor nu este altceva decît atunci cînd șansa se întîlnește cu munca. Munca! Singurul lucru pe care nu îl regretăm niciodată, e sfatul pentru o generație care crede altfel. Victor Bujor se înscrie perfect în categoria persoanelor care au curajul să facă pași. Manager creativ și inteligent, care nicidecum nu poate fi prizonierul propriilor idei, izbutește de fiecare dată să comunice și ceea ce poate face și ceea ce nu poate face. Domnul Bujor are filosofia proprie despre frumusețea antreprenoriatului: „O să încep prin a spune cîtă energie (în scurt timp o sa avem nevoie și de alternativă) consumă antreprenoriatul, cîţi duşmani capeţi, cîtă muncă şi cît stres. Cîte proiecte trebuie să începi pentru a avea şansa ca unele să iasă. Cîtă putere îţi trebuie să te ridici după ce ai eşuat şi să înveţi ceva din asta. Cîtă energie mentală îţi trebuie pentru a nu aduce problemele de la serviciu acasă, pentru că antreprenoriatul nu e doar un serviciu, eşti tu însuţi! E greu, e al naibii de greu şi pentru asta trebuie să te gândeşti de 100 de ori înainte să te apuci de un business. Şi după ce va fi greu va veni o perioadă şi mai grea, iar cînd trece şi aceasta – totul va deveni infernal, dar pînă la urmă devii dependent de greutăţi. Dar… fir-ar: tocmai de asta e atît de frumos! Nu te opri niciodată. Chiar dacă în fața ta se află un zid, treci prin el. Dacă am lăsat din ritm, pierd. De asta merg înainte. INTOTDEAUNA! ”


 

 Consilier: Bivol Dragoș


despre noi2Născut la: 29.01.1990

Studii:

Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, Republica Moldova
Moscow School of Political Studies, Moscova - Federația Rusă
Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București - România
Universitatea “ TRANSILVANIA ”, Brașov – România


Dragoș Bivol, este un tînăr care are convingerea că va reuși o schimbare de proporții în Republica Moldova. Un ideal care poate părea aparent utopic. Dragoș, este unul din acei tineri ,care știu ce au de făcut în viață și își pun toate resursele de care dispun în realizarea idealurilor. Vrea neapărat să demonstreze că în Republica Moldova există oportunități suficiente, marea problemă că nu sunt gestionate eficient. A beneficiat de cea mai bună educație și de cele mai performante traininguri. A inițiat și a fost președinte al primei structuri asociative de tineret din regiune. La doar 18 ani, devine deputat în Parlamentul Tinerilor de la Chișinău, la 23 este deja în Parlamentul Tinerilor din România. “ Este foarte greu să reuşeşti în Moldova, dar aici poţi veni cu ceva nou, pe cînd în alte țări rar se mai descoperă lucruri”, spune tînărul. Experiența din afara granițelor, l-a făcut să fie mult mai conștient de puterea pe care o are generația tînără în ceea ce privește dezvoltarea societății actuale. A distribui vina e probabil sportul național numărul unu în Moldova, Dragoș prefer să nu-l practice! Dacă nu ni se oferă o logică inteligibilă, vom folosi creativitatea ca principală armă. Dacă tot sunt adulții obosiți și dezamăgiți, pun umărul acei tineri care merg peste graniță și spun la ce sunt buni înainte de a spune de unde sunt. Interacționează constant și în diverse țări de pe glob cu oameni cheie, înțelege și vociferează de fiecare dată că: A fi tînăr nu e un virus, e o oportunitate! În opinia lui Dragoș, un consilier bun trebuie să deţină trei calităţi: să fie foarte bine informat, să aibă experienţă şi o anumită autoritate în faţa consiliatului. Știe cu siguranță că pentru fiecare din noi care reușește, există cineva care ne-a arătat calea.
 


 

Membru asociat: Constantin Copaceanu

 

Născut la:  7 Noiembrie 1992

Studii: Politici Economice Internationale, “Jönköping International Business School” , 2012-2015

Constantin Copaceanu este un tânăr ambiţios şi pro-activ, care crede ca cei care vor sa aduca schimbare pozitivă in Moldova, trebuie să se grăbească sa începă a-şi pune în practică ideile. Are convingerea ca globalizarea face posibila influenţarea pozitivă a lucrurilor din Moldova, chiar fiind si departe de ţară! Îşi propune ca pe termen lung să contribuie la dezvoltarea sectorului energetic, spre un ideal sustenabil si de incredere pentru viitoarele generatii, la nivel global.

Declară că  “BioEnerg este platforma care imi ofera ocazia sa  ma dezvolt in lumea businessului, mai ales in business-ul cu energie regenerabila. Consider ca astfel am facut primul pas intr-o cariera promiţătoare, dar care se aşteaptă a fi una nu tocmai uşoară, ci cu multe provocări, dat fiind şi calitatea intrinseca a domeniului energeticii de a se dezvolta cu pasi ultra-rapizi.

Am aşteptarea ca Moldova să facă paşi şi mai rapizi in plan global, în domeniul energetic, dar şi politic, social. Cred cu tarie că secolul vitezei este una din epocile de aur ale omenirii, avem resurse imense, interconectate, pe care orice Moldovean trebuie sa înveţe în fiecare zi să le pună în valoare!

"Avem posibilitatea, avem oameni capabili, este nevoie doar de multa muncă, dedicare si implicarea fiecăruia!


 

Membru asociat: Dumitru Podgorneac

Născut la:  6 August 1990

Studii: 

1)Studii de licenţă:

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România,

Specializarea: Sisteme şi Echipamente Termice, 2009-2013.

A obţinut titlul de Inginer Mecanic.

2) Studii de masterat:

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România,

Specializarea: Energii Regenerabile,

2013 – prezent (2015).

Dumitru Podgorneac este un tânăr inginer care, în prezent, activează în domeniul proiectării instalaţiilor frigorifice industriale. Mai mult, el urmează cursurile de masterat în domeniul Energiilor Regenerabile.

În timpul facultăţii, a participat în cadrul proiectului  "Platforma informatică pentru ingineria fluidelor" organizat de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (România). A urmat cursul extracurricular "Metoda elementului finit – Teorie şi aplicaţii", organizat de Continental Automotive Systems SRL (Sibiu, Romania). A dobândit abilităţi de lucru în AutoCAD şi cunoștințe de simulare numerică în Ansys (Static Structural, CFX, Fluent).

Dumitru Podgorneac consideră că : "Energiile regenerabile constituie perspectiva dezvoltării Republicii Moldova, în scopul reducerii dependenței energetice. Pentru aceasta, însă, este nevoie de creatori, adică ingineri, care știu să producă această energie, sunt capabili să ofere clientului echipamentele corespunzătoare și să facă față noilor provocări. În acest fel, noi, inginerii, trebuie să învățăm și din experiența altor state pentru a realiza  instalații cât mai eficiente de generare a energiei alternative. Tot de ce avem nevoie este dorința de a face schimbări spre bine, cunoștințe și experiență în domeniu, și cât mai multă muncă."